Två nyanser av brunt blir vitt, grönt och fräscht.

Om det var ett tag sedan du var ute i Ektorp i Nacka kommun så kommer du inte känna igen dig. Brf Ektorpshöjden tog kontakt med oss för att få hjälp med en omfattande renovering och ombyggnad av sina tre hus från 1965-68. Två nyanser av brunt blir nu vitt, grönt och fräscht.

I den dåvarande fasaden hade bl a armeringen börjat rosta och det fanns en del fuktskador. Nu tilläggsisolerar vi och putsar om fasaderna samt förser dem med en mer tålig och rejält vattenavvisande färg där smutsen helt enkelt rinner av med regnet. Fasaderna hålls på så sätt både rena och torra. Balkongerna har också glasats in och fått ny el och armatur. Och samtliga fönster på alla tre husen har bytts ut.

– Det har gjorts en omfattande sanering av asbest. Jag har jobbat i över 40 år i branschen och har faktiskt aldrig stött på asbest i fönsterfogarna på just det här sättet förr. Det känns bra att vi nu tar bort detta hälsofarliga material, säger Carina Widlund, byggledare på Rotpartner.

Brf Ektorpshöjden ville även skapa mer handikappvänliga och tryggare källarentréer så de öppnas nu upp och görs mer tillgängliga ihop med ljusare färgsättning och glasade dörrar för att ge både ljusinsläpp och ökad trygghet.

Projektet genomförs i tre faser och beräknas vara klart i september i år.

Det här är bara några exempel på vad vi bland annat hjälper Brf Ektorpshöjden med, du kan läsa mer om alla våra tjänster här.