BadrumsrenoveringEn badrumsrenovering är en omfattande byggnation som kräver god expertis. Även om skälet för renoveringen ofta är estetisk, handlar en renovering i första hand om att skapa ett säkert och funktionellt våtrum. Reglerna för hur ett badrum får byggas är rigida, och mycket av det som är viktigast, är också det som inte syns.

Många mervärden
Ett badrum är hemmets oas och relaxrum. Alltfler spenderar därför alltmer pengar på att renovera sina badrum. De gör det för att få en härlig miljö som ger just avslappning och ro. Det är nog så viktigt. Men för husets del finns det en än mycket viktigare anledning till en renovering än så. De badrum som byggdes för var inte alls utformade för att klara den väta vi idag sprider i badrummet. Då togs möjligtvis ett stilla bad då och då. Reglerna var därefter. Dessutom slits material med tiden, och med materialutmattning kommer också riskerna. För att slippa riskera vattenskador i huset är därför en badrumsrenovering ett mycket gott initiativ. Den som funderar på att sälja huset under en överskådlig tid kan också fundera på om en badrumsrenovering kan vara en bra investering. Ofta höjer det värdet på huset eller bostaden.
 
Regler
Det finns en mängd branschregler vad gäller hur ett badrum ska byggas upp. Fuktspärrar, ventilation, materialval, el och inte minst ventilation är alla lika viktiga för att få ett hållbart, funktionellt och inte minst säkert badrum. Det finns mycket som kan gå fel, och därför behövs god kunskap för att utföra arbetet korrekt.