Fönsterrenovering eller fönsterbyte?

Fönster kan ha väldigt olika underhållsbehov och skador. Åldern har betydelse men även vägg- och takkonstruktion. Och var din fastighet geografiskt ligger, och därmed vilket väder fönstren utsätts för. Men också hur tidigare underhåll utförts. Till det så har träkvalitén på fönster varit betydligt sämre från det att miljonprogrammet startade i mitten av 1960-talet som bl a medfört att rötskador blivit vanligare av flera olika anledningar.

För att kunna ge dig rätt rekommendationer behöver vi titta närmare på hur just dina fönster mår och vilken typ av eventuella skador de har och omfattningen på dem. En mindre rötskada kan du t ex ofta laga men om det är svåra skador så kan det vara allvarligare och då är inte alltid en renovering det bästa valet. Ett skadat fönster eller plåtarbeten i fönstret kan t ex orsaka läckage i väggkonstruktionen som leder till röt- och mögelskador i väggen och då behövs en rejäl åtgärd.

Är problemet istället t ex värmeförlust, buller eller att dina nuvarande fönster inte klarar brand- och inbrottskrav så planerar vi byggprojektet utifrån det.

Vi har erfarenhet av fönsterprojekt ända sedan 80-talet och en sak har vi lärt oss, vi generaliserar aldrig. Det finns en hel del olika sätt att renovera fönster på och även byte av fönster har många valmöjligheter. Vi hjälper dig hitta rätt val av åtgärd och rätt val av konstruktion, beslag och material utifrån just dina förutsättningar. Du får gärna höra av dig så berättar vi mer, du hittar flera kontaktalternativ längre ner!

Kontakta oss

Vi finns i Göteborg, Stockholm och Malmö

Hör av dig eller skicka ditt telefonnummer, så berättar vi mer om hur vi tillsammans kan skapa värde i din fastighet.

010-209 64 00

info [at] rotpartner [dot] se

Vi drivs av att se möjligheter

Så som vi ser på det är ett byggprojekt alltid en möjlighet till att åstadkomma något som skapar värde, för dig och dina hyresgäster. Så här jobbar vi.